Сумський НАУ
Правила прийому
Дистанційний вступ
Банер
Історія коледжу
Банер
Наша гордість
Банер

Бій під Крутами

На Аскольдовій Могилі
Український цвіт —
По кривавій по дорозі
Нам іти у світ.
П.Тичина

Своє право бути вільною, незалежною державою українці відстоювали впродовж багатьох століть. 103 роки назад, 29 січня 1918 року, у нерівний бій з чотиритисячним підрозділом російської Червоної гвардії вступив нечисленний загін із юних оборонців української державності. Ці події назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців як Бій під Крутами. Тоді курсанти, студенти та гімназисти виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога, що дало змогу нашій делегації укласти Берестейський мирний договір, який пізніше врятував молоду українську державність. Утім, під час бою близько 30 хлопців потрапили в полон до більшовиків і були жорстоко і холоднокровно страчені. Вшановуючи пам’ять захисників Української Народної Республіки, що власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, щороку 29 січня ми відзначаємо День пам’яті Героїв Крут.
У Маловисторопському фаховому коледжі з нагоди цієї  дати відбувся  виховний захід національно-патріотичного спрямування, який провела викладач історії Об’єщик Анна Василівна для студентів  груп А-11, В-11, Т-11, Т-21, А-31. Виховну годину відвідали директор коледжу Доценко Володимир Васильович, завуч з виховної роботи Савченко  Ніна Свирідівна, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Опімах Ольга Григорівна. Присутні  поринули у непросту історію власного народу, переглянули документальні фільми, ознайомились з матеріалами тематичної книжково-ілюстративної виставки.
Об’єщик Анна Василівна зазначила, що крутянці – відважні патріоти, завдяки яким таки постала наша незалежність. На жаль, сьогодні ми знову змушені боронити свою державу від посягань того ж агресора. Знову, як і сотню років назад, гинуть кращі сини України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у всі часи захисників України.

фото фото

фото фото

фото фото

фото фото

 
Відеодайджест

Бібліотека коледжу
Офіційні представництва
Банер
Банер
Наші партнери