Сумський НАУ
Правила прийому
Дистанційний вступ
Банер
Історія коледжу
Банер
Наша гордість
Банер

Всесвітній день психічного здоров’я

Всесвітній день психічного здоров’я щороку 10 жовтня відзначається міжнародною громадськістю під загальним гаслом Всесвітнього дня запобігання самогубствам. Вже 28-й раз люди у всьому світі будуть робити анонси, проводити заходи, щоб об’єднати зусилля щодо покращення психічного здоров’я людей у всьому світі.

ВООЗ стверджує, що благополуччя особистості охоплюється реалізацією її здібностей, подоланням нормальних життєвих напружень, можливостями протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати та навчатися.
Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я є скорочення поширеності депресивних розладів, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості, зменшення кількості випадків вживання психотропних речовин, самогубств, питання і проблеми допомоги людям, що страждають на психічні розлади, поширення інформації про ефективні методи для профілактики, медичного лікування і запобігання щодо психічних відхилень.
Сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті, вступ до навчального закладу, родинні негаразди та проблеми на роботі, онлайнові технології, пандемія COVID-19, що порушила звичне життя мільярдів людей в світі - призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до неврозу недалеко. А від неврозу один крок до непоправних психічних розладів. Якщо Ви відчуваєте, що не в змозі самостійно впоратися зі стресом і проблемами у Вашому житті, щоб уникнути можливих негативних наслідків, обов’язково зверніться за професійною допомогою.
Будьте уважними один до одного та оберігаймо власне психічне здоров’я!

Насолоджуйтеся життям щомиті та розвивайтеся, спілкуйтеся з цікавими людьми та надихайте інших!
Психологічна служба коледжу бажає всім здоров`я!

 
Відеодайджест

Бібліотека коледжу
Офіційні представництва
Банер
Банер
Наші партнери