Сумський НАУ
Правила прийому
Дистанційний вступ
Банер
Історія коледжу
Банер
Наша гордість
Банер

Засідання Ради Партнерів відновлення та розвитку Сумщини за участі СНАУ

Засідання Ради партнерів відновлення та розвитку Сумської області, яке нещодавно відбулося на Сумщині, стало важливою подією для визначення шляхів подальшого розвитку регіону. Рада партнерів, створена в рамках Регіонального офісу міжнародного співробітництва, націлена на об’єднання зусиль влади, міжнародних донорів та бізнес-спільноти для підтримки і розвитку області. Важливою метою Ради є забезпечення ефективної координації дій та інформаційної взаємодії для досягнення спільних цілей. У 2023 році область отримала значну підтримку від міжнародних партнерів у розмірі не менше 700 мільйонів гривень. Ще 300 мільйонів гривень уже сплановано на найближчу перспективу для реалізації важливих ініціатив у громадах.

На засіданні представники влади, ключові міжнародні донори, бізнес і громадськість обговорили пріоритети допомоги для економічного відновлення Сумської області у 2024 році та інструменти для підвищення ефективності співпраці.

Перший заступник голови обласної адміністрації Тарас САВЧЕНКО висвітлив бачення взаємодії та підтримки Сумщини світовою спільнотою через призму ключових орієнтирів Стратегії відновлення і розвитку економіки області. Під час доповіді він відзначив роль Сумського національного аграрного університету в регіональних та галузевих ініціативах та підкреслив важливість активної участі університету у розвитку та відновленні області.

Спеціаліст з впровадження програм Продовольчої та сільськогосподарської програми ООН Кіял АКМАТБЕК розповіла про пріоритетні сфери діяльності організації та критерії реалізації програм зі стимулювання економіки. До таких можуть бути віднесені й наукові напрями СНАУ щодо збереження локальних порід, створення регіонального крафтового продукту, підтримки місцевих товаровиробників.

На заході виступив проректор з наукової та міжнародної діяльності Сумського національного аграрного університету, професор Юрій ДАНЬКО, який представляє університет у ролі члена Ради. У своїй доповіді він підкреслив активну участь вищих навчальних закладів у відновленні регіону та наголосив на тому, що університети відіграють ключову роль у формуванні наукового та кадрового потенціалу, необхідного для стабільного розвитку області. Також було висловлено думку, що важливо залучати університети до різних програм підтримки, оскільки вони є стабільними та надійними партнерами.

Засідання Ради Партнерів відновлення та розвитку Сумщини за участі СНАУ Засідання Ради Партнерів відновлення та розвитку Сумщини за участі СНАУ Засідання Ради Партнерів відновлення та розвитку Сумщини за участі СНАУ

Засідання Ради Партнерів відновлення та розвитку Сумщини за участі СНАУ

 
Відеодайджест

Пошук по сайту
Календар
< лютого 2024 >
П В С Ч П С Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28      
Статистика
На даний момент 995 гостей на сайті
Користувачі : 102
Зміст : 691
Переглянути хіти змісту : 1306370
Бібліотека коледжу
Мапа відвідувачів
Офіційні представництва
Банер
Банер
Наші партнери