Сумський НАУ
Правила прийому
Дистанційний вступ
Банер
Історія коледжу
Банер
Наша гордість
Банер

Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти (згідно з ліцензійними умовами)

Маловисторопський коледж імені П.С. Рибалка Сумського національного аграрного університету має достатню навчально-матеріальну базу для ефективної організації освітнього процесу відповідно до вимог освітньої підготовки та забезпечує його вдосконалення, а соціально-побутові умови проживання в гуртожитку відповідають встановленим нормам.

Коледж має у своєму використанні навчальний корпус на 960 студентів, із 47 навчальними кабінетами та лабораторіями, бібліотеку, гуртожиток, їдальню на 120 місць, актовий зал на 360 місць, котельню та інші складські та господарські приміщення. Крім того в освітньому процесі використовується: навчально-виробнича ферма, клініка ветеринарної медицини, колекційно-дослідне поле, навчально-виробнича майстерня, спортивний зал, стадіон.

Як виробнича база для освітнього процесу використовується 233,4 га. земельних угідь, необхідний набір техніки, 20 голів великої рогатої худоби, 35 голів свиней, 5 кіз, 1 кінь, 10 овець, 15 кролів, 5 гусей, 10 курей, 5 бджолосімей.

Наявні приміщення (навчальні, побутові, спортивні) відповідають санітарним нормам, правилам протипожежної безпеки, державним будівельним нормам України ДБН В.2.2-3-97 «Будинки та споруди навчальних закладів». Експлуатація будівель і споруд здійснюється адміністративно-господарською частиною коледжу.

Загальні площі приміщень, що використовуються в освітньому процесі, становлять: по забудові згідно з даними витягу з Єдиного реєстру об’єктів державної власності – 15711,14м², у т. ч.: приміщення для занять студентів (лекційні, аудиторні приміщення, кабінети, лабораторії) – 7481,0 м²; комп’ютерні лабораторії – 372,0 м²; спортивний зал – 450 м², стадіон – 6750,0 м², спортивні майданчики -1974,0 м².

Площа аудиторного фонду на одного студента складає 24,1 кв. м.

Загальна площа приміщень бібліотеки становить 314,5 м², у тому числі: читальна зала – 222,8 м², кількість посадкових місць -110, площа для зберігання фондів складає 111,8 м². Адреса електронної пошти бібліотеки: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Обсяг бібліотечного фонду станом на 01.06.2019 року нараховує 41902 інформаційних документа, з них: книг – 38 629 примірників, 3273 примірника періодичних видань для усіх спеціальностей. Фонд електронних версій підручників бібліотеки містить 4030 назв підручників, що забезпечують навчальні програми. Інформаційна база бібліотеки має електронні версії лекцій, розроблені викладачами спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», які зберігаються як в комп`ютерах так і на дисках у відокремленому секторі електронної інформації. Облік загального фонду бібліотечно-інформаційного центру ведеться з використанням автоматизованої системи «ІРБІС», електронний каталог налічує 19041 записів.

Для відвідувачів читального залу надано доступ до мережі Інтернет за допомогою бездротових технологій Wi-Fi та шість робочих місць за персональним комп'ютером із виходом в мережу Internet. Встановлено репозитарій для зберігання та надання доступу до електронних навчальних матеріалів, розроблених викладачами коледжу.

Фонд бібліотеки систематично поповнюється періодичними виданнями, передплата на які проводиться двічі на рік.

Доступ до баз даних періодичних наукових видань надає Сумський НАУ. Університет має доступ до міжнародної наукометричної бази даних EBSCO PUBLISHING. Компанія EBSCO є одним з найбільших у світі постачальників журналів в електронному і друкованому форматі. Бази даних EBSCO містять понад 6 тис. електронних версій відомих журналів, газет, бюлетенів новин, близько 1300 брошур, енциклопедій, довідників і реферативних збірників, більшість з яких повнотекстові. EBSCO надає можливість пошуку повнотекстових, рецензованих спеціалізованих матеріалів соціально-гуманітарної, економічної, медичної, технічної та ін. тематики за 60 пошуковими ознаками.

У коледжі для забезпечення освітнього процесу оснащено 3 комп’ютерних навчальних лабораторії, 8 мультимедійних аудиторій, для проведення лекцій використовуються 4 переносних проектори, навчально-методичний кабінет.

Педагогічні працівники для виконання методичної, організаційної та інших видів робіт мають у своєму розпорядженні препараторські кімнати при навчальних лабораторіях, кабінетах, спеціально обладнаний кабінет для роботи викладачів у мережі Інтернет та інші приміщення.

Обладнання лабораторій та спеціалізованих кабінетів, що забезпечують освітній процес є достатнім для виконання навчального плану та якісного забезпечення освітнього процесу. Освітній процес з усіх дисциплін в достатній мірі забезпечений засобами наочності (презентації до лекційного матеріалу, навчальні відеофільми, інфографічний матеріал, плакати, схеми, таблиці тощо), необхідним технічним обладнанням.

Постачання послуг підключення до Інтернету надає інтернет провайдер «SITV - Сумське інтерактивне телебачення» за технологією GPON на швидкості до 100 Мбіт/сек.

Доступ робочих станцій (комп’ютерів) до мережі Інтернет організований за допомогою локальної мережі.

У навчальному корпусі, в бібліотеці, в гуртожитку, на території коледжу, в їдальні забезпечено доступ до мережі Інтернет на основі бездротових технологій Wi-Fi.

У коледжі створені умови для впровадження інформаційно-комунікаційних технологій навчання.

Розвиток наукових та інформаційних технологій сучасного виробництва, перехід до нових форм ведення аграрного бізнесу, вимог загальнокультурного процесу зумовлюють пошук суттєвого поліпшення фундаментальної та професійної підготовки спеціалістів. Тому викладачі коледжу знаходяться у постійному творчому пошуку та розробці нових навчальних методів, прийомів, засобів, форм навчання, застосування інноваційних технологій.

Відомості про матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності (згідно з ліцензійними умовами))

 
Відеодайджест

Пошук по сайту
Календар
< лютого 2024 >
П В С Ч П С Н
      2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Статистика
На даний момент 515 гостей на сайті
Користувачі : 102
Зміст : 692
Переглянути хіти змісту : 1346265
Бібліотека коледжу
Мапа відвідувачів
Офіційні представництва
Банер
Банер
Наші партнери